Čuteča in ljubeča spolnost ni hitenje

cuteca-in-ljubeca-spolnost-naslovna

Želimo si ljubezni, tarnamo, da je ne dobimo dovolj, pritožujemo se čez druge, češ, kakšni so, kako niso dovolj pozorni do nas, kako neprijazni so, kakšen je svet…

Tudi v spolnosti pogosto slišim od žensk, predvsem od mojih strank na seansah tantrične masaže, kako se mu ne ljubi vzeti dovolj časa zanjo, kako brez občutka dela z njo …

Pa se kdaj vprašamo, kako delamo sami s sabo?

Hlastanje za užitkom

Pri večini žensk na seansah tantrične masaže opažam, da na eni točki začnejo hlastati za užitkom. Sprva se sprošča in uživa, potem na eni točki začne divjati. Na točki, ko postaja še bolj prijetno in ko se začne slutiti orgazem. Pogosto moški ženske ne čutimo dovolj globoko in to njeno divjanje razumemo kot povabilo k še hitrejši in intenzivnejši stimulaciji. No, pogosto sta oba — ona in on — prepričana, da hitrejša in intenzivnejša stimulacija res nudi največji užitek. Toda večkrat sem to praktično preveril in ugotovil, da največji in najgloblji užitki ležijo drugje — ne v divjanju in hlastanju za užitkom in senzacijo, pač pa nekje drugje…

Ko na seansi tantrične masaže ženska začne divjati in hlastati za užitkom, ji najprej pomagam, da ujame svoj užitek, da lovi in ujame orgazem, ki se je komaj začel rojevati, podprem jo pri tem, da iz njega iztisne kar največ užitka, kolikor je pač tisti trenutek mogoče…

Potem pa ji predlagam, da narediva en eksperiment…

Predlagam ji, naredi tri zavestne vdihe v trebuh in si predstavlja žensko, ki jo osvajajo moški, ona pa se zanje ne zmeni. Da si predstavlja žensko, ki zna z moškimi, žensko, ki ni lahka in ki ne privoli moškemu že ob prvih poskusih, pač pa pusti moškemu, da se potrudi zanjo, da pokaže, kaj zna, da pokaže, kako stabilen in ustvarjalen ter duhovit zna biti. Pa ne govorim moških, ki samo izgledajo gotovi vase, v sebi pa so živčni in zbijajo neprimerne šale. Govorim o moških, ki so pristno samozavestni in gotovi vase, ne pa zgolj napihnjeni, to pa pride z izkušnjami in raziskovanjem sebe, odkrivanjem svojih moči in šibkosti.

Predlagam ji, da začuti tako žensko v sebi, žensko, ki moškemu omogoči, da razvije vrline pravega moškega, da se razvije iz fanta v moškega. Kajti moški potrebujemo take priložnosti. Če nam vsaka ženska takoj da svoj sadež užitka, brez da bi se morali potruditi in biti pravi moški, potem bomo moški ostali ostali fantje — nerazviti, obstali na neki osnovni stopnji, na stopnji moškega, ki gre na živce ženskam. Moški ne tej stopnji ne more biti uspešen kot ljubimec, poslovnež, bojevnik in oče.

Ona naj ignorira orgazem

Predlagam ji, da ignorira orgazem. Predlagam ji, da se dela, kot da je orgazem ne zanima, da se mu prepusti šele, ko se mu ne more več upirati. Predlagam ji, da se osredotoča na to, kar čuti, na to, kar že je tukaj v tem trenutku, ne pa na nek dramatičen filmski orgazem, ki si ga želi, pa še ni tukaj.

Predlagam ji, da iskreno čuti, kar čuti, ne glede na to, ali je prijetno ali neprijetno, pomembno je, da je iskreno in pristno. Predlagam ji, da čuti celo telo, da se ne osredotoča samo na glavne erogene cone kot so prsi, bradavičke in joni, pač pa, da čuti celo telo, da je eno, da v doživljanje vključi sebe celo, kajti samo s celim telesom lahko dosežeš ogromne in globoke orgazme, ki v tebi odzvanjajo še dneve po ljubljenju… ostalo so samo površinski, lokalni orgazmi, ki hitro izzvenijo in pustijo občutek praznine.

Dihanje v trebuh in sproščanje

Predlagam ji, da je pozorna na dihanje v trebuh in sproščanje, kajti, ko začne divjati za orgazmom dihanje postane hitro in plitvo, trebuh pa postane trd, saj se trebušne mišice skrčijo, zategnejo, skoraj padejo v krč. Predlagam ji, da zavestno poskusi dihati globoko in nežno, čeprav se ji mogoče ne bo zdelo naravno. Predlagam ji, da zavestno pazi, da je trebuh sproščen, čeprav se ji bo zdelo, da ji užitek narekuje, da se zakrči. Čeprav se ji bo zdelo, da je tu preveč kontrole, premalo spontanosti in da mora preveč misliti med ljubljenjem, ji vseeno predlagam, da naredi en eksperiment in se po tem še vedno lahko vrne na stara preverjena pota povprečnih orgazmov.

Globlji orgazmi

Pogosto po takem eksperimentu ženska odkrije nov svet. Ne vedno, toda pogosto. Odvisno od tega, koliko zaupanja in predanosti lahko pokaže tisti trenutek. Odkrije svet, kjer so užitki intenzivnejši in globlji… Po tem eksperimentu ženske poročajo o tem, da so bili občutki lepši, sicer manj dramatični in eksplozivni, toda lepši, globlji in da trajajo dlje in prinesejo mir in samozavest. Povedo tudi, da so se manj namučile za večje užitke in jih zaradi tega lahko večkrat ponovile znotraj istega ljubljenja, ponovile vsakič v svojih odtenkih.

Toda kljub temu navada in mogoče lenoba ali pomanjkanje motivacije večino potegne nazaj v stari svet površinskih užitkov, zato ženskam svetujem, da niso prestroge do sebe in se ne obsojajo, če jim ne uspe vedno.

Tako kot večina lepih stvari tudi orgazma in užitkov ne moremo izsiliti, tudi se ne moremo truditi zanj, pač pa je treba zanj pripraviti primerne pogoje, da pride. Pogoje kot so sproščenost, odprtost in pretočnost… takrat pride sam od sebe in nas zalije kot ogromen val in takrat smo sposobni prenesti tako količino energije, takrat je naš sistem, predvsem živčni sistem, pripravljen prenesti tako močan val energije, če pa smo zakrčeni, pa lahko izsilimo in prenesemo samo majhen del tega vala užitka in lepote.

cuteca-in-ljubeca-spolnost
Orgazma in užitkov ne moremo izsiliti.

Kaj pa lahko naredi moški, da podpre žensko in s tem svojo moškost?

Na kratko povedano — moški mora imeti jajca, da je iskren, kar pa za sabo potegne veliko stvari.…

Moški ima ob ženski odlično priložnost, da razvije svojo moškost. Biti moški ne pomeni biti superman. Pri moškem ni tako pomembno, kaj vse zmore, kako močan in kako pameten je, pač pa biti moški predvsem pomeni biti iskren, kar pa pogosto zahteva pogum (jajca). Najprej iskren do sebe, da si upa čutiti, kar pač čuti, ne glede na to, ali je prijetno ali boleče. Upa si čutiti užitke in bolečine, upa si biti ponosen, močan, samozavesten… pa tudi ranljiv, prestrašen, z občutkom manjvrednosti. Pozna svoje omejitve in svoje šibkosti in jih upošteva. Ravno to ga dela močnega. Ravno zaradi tega mu moški in ženske zaupajo, ga jemljejo resno, računajo nanj, želijo biti z njim.

Moški naj čuti svoja jajca

Med rjuhami, pa tudi sicer v odnosu z žensko naj moški čuti svoje jajca, svoje telo, ne samo svojega uma in fantazij. Šele ko je moški prizemljen v telesu, bo imel moč, jasnost in sočutje. Takrat bo dejansko opazil in čutil žensko, sicer biva v namišljenem svetu in bo tudi njegov (ne)uspeh temu primeren — običajno se bo izkazalo, da je narobe dojel njene signale in bo počel vse narobe, čeprav se mu bo zdelo, da dela, kar ona želi. Ona pa bo vedno bolj nezadovoljna. Moški se mora predvsem ozirati na svoje srce, na to kar čuti, da je prav, ne pa toliko na to, kaj želi ona. Edino na ta način bo zadovoljil sebe in ji dal, kar potrebuje, kar pa ni nujno isto kot to, kar mu sporoča, da si želi. Ko se moški zna opreti na svoje srce, bo čutil mir in samozavest in šele takrat bo lahko razvil svojo moškost in s tem podprl žensko.

Moškemu naj se ne mudi

Kot že prej omenjeno, ženska lahko doživi globlje užitke, če si za ljubljenje vzame čas in sproščenost, zato jo moški lahko podpre s tem, da se mu ne mudi preveč. To pomeni, da s penetracijo počaka, da ga ona povabi, pa tudi enkrat ko je njegov lingam v njeni joni, naj se premika počasi, naj raje traja dlje in gre globlje. Na tej točki naj se spomni na pregovor “počasi se daleč pride”.

Ni recepta

Težko je dati točen recept, kako naj se v postelji premika moški, zato mora opreti na svoje srce, kajti preko srca čuti, sebe in njo. In kar srce sporoča v obliki želja, je hkrati tudi njena želja. Torej če začutiš impulz, da bi jo božal nežno po hrbtu ali da bi jo čvrsto zgrabil za zadnjico, je to za oba najboljše v tistem trenutku, kajti celo igro ljubljenja na ta način vodi višja inteligenca, višja zavest ali ljubeče polje, ki sta ga ustvarila. Da pa moški čuti svoje impulze, svoje srce, mora pozabiti na položaje, ki jih je videl v kamasutri ali porniču. Bolje je, da se sprosti, zadiha v svoje srce in svoja jajca, potem bo začutil, kateri položaj je v tistem trenutku najboljši za oba. Ko se moški sprosti in zadiha, začne živeti s celim telesom, ne pa samo z glavo in takrat se v njem prebudijo super moči, ki jih telo izklopi, ko ni sproščen. Ko ni sproščen, je v stanju napada ali bega in takrat telo izklopi vse, kar ni potrebno za napad ali beg. Izklopi intuicijo, nežnost, čutnost, kar pa je nujno za kakovostno ljubljenje in brez tega imaš lahko samo povprečen seks.

Ženska ustvarja užitek

Ob sproščenem in prisotnem moškem se bo ženska počutila varno, zato se bo lahko odprla, sprejela njegova darila in jih transformirala v globoke valove užitkov, ki zalijejo oba.

Tudi ženska mora čutiti svoje telo, ne samo svoj um in če njena joni (vagina) pravi “sedaj si ne želim seksa s tem moškim” naj zaupa svoji joni, ki ima več modrosti kot um. Če vseeno da prednost umu, ki pravi “pa tako hud je, dajva se dol”, ne bo čutila prav veliko užitka, vsaj tistega globokega ne, ker bo posilila svoje telo.

Če bomo znali biti do sebe nežni, spoštljivi, iskreni… tako ženske kot moški, nam bo Življenje na pot prinašalo partnerje, ki bodo z nami nežni, iskreni in spoštljivi. Če pa se bomo do sebe vedli brez občutka, iskali hitre in plitve užitke in bežali od tega, kar iskreno čutimo v sebi, potem nam bo Življenje prinašalo na pot ljudi, ki ne bodo imeli časa za nas, ki nam bodo samo želeli krasti užitke, se bodo želeli samo sebično potešiti ob nas… vse to nam bo Življenje prinašalo kot ogledalo, da bi spregledali, kako ravnamo sami s sabo, da bi se končno do sebe začeli vesti ljubeče.

Delite naprej ...

Preberite si tudi ...