POLITIKA ZASEBNOSTI IN VARSTVO PODATKOV

Spletna stran www.skrivnostisveta.si je v lasti podjetja OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. Lastnik spletne strani se zavezuje k spoštovanju vaše pravice do zasebnosti in spoštovanju veljavne zakonodaje, ki ureja področje zasebnosti in varstva osebnih podatkov.

Lastnik spletne strani deluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/2007) in s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679).

Politika zasebnosti velja za obiskovalca spletne strani, ko prvič obišče spletno stran in pri vseh njegovih kasnejših obiskih. Z uporabo spletne strani obiskovalec potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemi določbami te politike. Politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta po spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami.

Lastnik spletne strani se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost obiskovalcev oz. uporabnikov spletne strani ter storil vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami ali zlorabami.

OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

Lastnik spletne strani obdeluje osebne podatke na podlagi osebne privolitve posameznika ali na podlagi zakona.

Vsak obiskovalec spletne strani www.skrivnostisveta.si, ki na naši spletni strani opravi vnos osebnih podatkov, daje tudi aktivno osebno privolitev za obdelavo osebnih podatkov na podlagi kontaktnega obrazca.

Lastnik spletne strani o uporabnikih zbira preko spletne strani www.skrivnostisveta.si naslednje podatke:

  • Prijava na e-novice: Ime in e-poštni naslov.
  • Kontaktni obrazec: Ime in priimek, e-poštni naslov.
  • Morebitne druge podatke, ki jih uporabnik sam prostovoljno posreduje.

Obiskovalec spletne strani s klikom na »Strinjam se s politiko zasebnosti« potrjuje, da je bil pred oddajo spletnega obrazca ustrezno seznanjen z obsegom in namenom obdelave osebnih podatkov (glej prejšnji odstavek).

Lastnik spletne strani obdeluje IP naslove naprav, preko katerih uporabniki dostopajo do spletne strani saj tako lahko prepreči bodočo zlorabo preko kontaktih obrazcev (neželena e-pošta).

Na spletni strani se uporabljajo sejni piškotki (več o tem tukaj), vendar pa na ta način ni mogoča identifikacija obiskovalcev spletne strani, kar pomeni, da zgolj na podlagi tako zbranih podatkov ni mogoče ugotoviti imena in priimka in drugih identifikacijskih podatkov uporabnika.

Lastnik spletne strani se tudi zavezuje, da ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja posredoval osebnih oz. drugih podatkov tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne podatke obiskovalca spletne strani oz. uporabnika razen v primeru, če bi to od njega zahtevala državna oblast, zakon, sodišče ali drugi državni organi.

NAMEN OBDELAVE PODATKOV

Lastnik spletne strani bo zbrane podatke o obiskovalcih (uporabnikih) uporabljalo samo za naslednje namene:

  • Za obveščanje o novostih na spletni strani preko e-novic (v kolikor se je oseba prijavila na prejemanje naših e-novic).

PRIJAVA NA BREZPLAČNE E-NOVICE

Za prijavo na naše e-novice (Brezplačne e-novice SKRIVNOSTI SVETA) uporabljamo postopek dvojne privolitve oz. po angleško double opt-in. To pomeni, da vam po vaši prijavi pošljemo elektronsko pošto na naveden naslov elektronske pošte, v kateri vas prosimo za potrditev, da želite prejemati e-novice. Če vaše prijave ne potrdite v 14 dneh, bodo vaše informacije blokirane, nato pa samodejno izbrisane. Poleg tega shranimo čas prijave in čas potrditve. Namen postopka je, da lahko vašo prijavo dokažemo in po potrebi odkrijemo morebitno zlorabo vaših osebnih podatkov.

Z vašo potrditvijo privolite, da boste redno prejemali novice z informacijami o naših novih izdelkih in storitvah, obvestila o oglaševalskih akcijah, zanimivih novice o naših dejavnostih in obvestila o novih objavah na spletni strani in blogu.

S prijavo na e-novice privolite, da analiziramo vaše podatke o nakupnem in uporabniškem vedenju (na primer unovčenje kuponov, izvedeni nakupi, branje člankov). Pri tem evidentiramo, kdaj naše novice berete in na katere povezave v njih kliknete ter na podlagi tega sklepamo, kakšni so vaši osebni interesi.

Pravna podlaga za to je vaša privolitev po črki a prvega stavka prvega odstavka 6. člena SUVP.

Vaši podatki se shranijo za dobo odnosa z vami kot stranko. Vašo privolitev za pošiljanje novic lahko kadarkoli prekličete in se od e-novic odjavite. Preklic lahko uveljavite s klikom na povezavo, ki se nahaja v vsakem elektronskem sporočilu z novicami, ali tako, da pošljete sporočilo na kontaktne podatke, navedene v tej izjavi o varstvu podatkov.

KONTAKTNI OBRAZEC

Ko vzpostavite stik z nami po elektronski pošti ali s pomočjo kontaktnega obrazca, podatke, ki nam jih sporočite (vaš naslov e-pošte, vaše ime in priimek in razlog oz. komentar k vzpostavitvi stika), shranimo, da lahko odgovorimo na vaše vprašanje. Pravna podlaga za to je vaša privolitev po črki a prvega stavka prvega odstavka 6. člena SUVP. Ti podatki se uporabljajo samo za namen obdelave zadeve.

VARSTVO PODATKOV

Lastnik spletne strani uporablja ustrezna informacijska in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter zagotavlja varovanje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/2007) in s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679).

Obiskovalec spletne strani oz. uporabnik je seznanjen in soglaša, da lastnik spletne strani hrani njegove podatke, ki jih je posredoval ob kontaktu ves čas dokler je aktivni uporabnik in še eno leto po prenehanju tega statusa.

Ostale podatke lastnik spletne strani hrani toliko časa dokler je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani, nato pa jih trajno izbriše ali učinkovito anonimizira, tako da določenega podatka ni več mogoče povezati z določenim uporabnikom.

Osebne podatke, ki jih lastnik spletne strani zbira na podlagi izrecne privolitve posameznika, obdeluje le za namene, opredeljene s privolitvijo in se hranijo do preklica privolitve.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za posodobitev operacijskega sistema in antivirusnih programov na svojem računalniku.

PRAVICE UPORABNIKOV oz. STRANK PO SPLOŠNI UREDBI GDPR

Za zagotovitev poštene in pregledne obdelave imate kot uporabnik, na podlagi predpisov, naslednje pravice:

  • Pravica do preklica privolitve

Če ste kot uporabnik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (za enega ali več določenih namenov), imate pravico, da to svojo privolitev kadarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

  • Pravica dostopa do osebnih podatkov

Kot uporabnik imate pravico od ponudnice (upravljavke osebnih podatkov) dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in, kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in določenih informacij.

  • Pravica do popravka osebnih podatkov

Kot uporabnik imate pravico doseči, da ponudnik brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z vami. Kot uporabnik imate, ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave;

  • Pravica do izbrisa osebnih podatkov (»pravica do pozabe«)

Kot uporabnik imate pravico doseči, da se vaši osebni podatki izbrišejo, kadar ne obstaja več upravičen razlog za nadaljnjo obdelavo.

Preprečitev obdelave je mogoča v posebnih okoliščinah:

  • ko obdelava ni več potrebna v povezavi z namenom zbiranja in obdelave;
  • ko uporabnik umakne soglasje za obdelavo;
  • ko uporabnik ugovarja obdelavi in ne obstajajo prevladujoči zakoniti razlogi;
  • če je bila obdelava nezakonita;
  • ko je izbris potreben za izpolnitev pravnih obveznosti (pravo EU ali države članice);
  • ko je obdelava povezana s ponudbo storitev informacijske družbe otroku.

  • Pravica do omejitve obdelave

Kot uporabnik imate pravico doseči, da ponudnik omeji obdelavo, kadar obstaja eden od primerov:

  • če kot uporabnik oporekate točnosti osebnih podatkov;
  • ko je obdelava nezakonita in kot uporabnik nasprotujete izbrisu ter zahtevate omejitev uporabe;
  • ko podatki niso več potrebni za namen obdelave, kot uporabnik pa jih potrebujete za uveljavitev pravnih zahtevkov.

  • Pravica do prenosljivosti podatkov

Kot uporabnik imate pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste jih posredovali ponudniku, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki.

  • Pravica do ugovora obdelavi

Kot uporabnik lahko ugovarjate obdelavi v primeru obdelave za potrebe opravljanja nalog v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti ter direktnega marketinga (vključujoč profiliranje).

  • Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu

Kot uporabnik imate pravico, da vložite pritožbo pri nadzornemu organu, zlasti v državi, v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve (v Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec), če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši predpise o varstvu osebnih podatkov.

Kot uporabnik lahko vse zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovi, v pisni obliki, naslovite na upravljavca, kar lahko storite tako, da ga kontaktirate preko razkrivamo@skrivnostisveta.si.

POVEZAVE DO DRUGIH SPLETNIH STRANI

Spletna stran www.skrivnostisveta.si vsebuje tudi povezave do spletnih strani, s katerimi ne upravlja lastnik spletne strani. Te povezave so nameščene kot dodatna storitev na spletni strani www.skrivnostisveta.si in lastnik spletne strani ni odgovorna za njihovo vsebino, varnost ali njihov način zaščite zasebnosti. Priporočamo, da v tem primeru obiskovalec pregleda način varovanja zasebnosti, ki je objavljen na straneh, ki jih obišče.

SPREMEMBE POLITIKE ZASEBNOSTI

Stanje izjave o varstvu podatkov je označeno z navedbo datuma (spodaj). Pridržujemo si pravico, da to izjavo o varstvu podatkov kadarkoli spremenimo z učinkom za naprej. Vsakokratna aktualna različica je dostopna na naši spletni strani. Prosimo, da našo spletno stran redno obiskujete in se pozanimate o veljavni izjavi o varstvu podatkov.

Stanje te izjave o varstvu podatkov: 1. 10. 2021

DODATNA POJASNILA

Vsa vprašanja, dileme ali pripombe glede naše politike zasebnosti nam lahko sporočite tudi preko kontaktnega obrazca.