Potrudi se, da to poveš na vsakem koraku!

potrudi-se-da-to-poves-naprej

Vsi si želimo prebuditi hipnotizirano množico. A šele če sami razumemo, kako deluje množična psihologija in hipnoza, lahko sprejemamo zdrave odločitve in hodimo po poteh, ki vodijo do rešitve!

Nikomur od nas ni lahko spoznati, kaj se je zgodilo z našimi nekoč inteligentnimi, uravnoteženimi in celo zavestnimi prijatelji. A vseeno ostaja upanje in rešitev.

Profesor Mattias Desmet, vodilni psiholog, strokovnjak za tiranijo in totalitarizem ter poznavanje množične hipnoze, povzema svoje strokovno ugotovitve za boljše razumevanje družbene situacije in razumevanje pomena naše vloge v njej. 

Starši, ki s takšno vnemo nastavljajo svoje otroke injekcijam, vstopajo v zavest množice, imenovano ‘množična tvorba’. Ta družbena sprememba se zgodi po določenem času ali med trajanjem kolektivnega stanja prosto lebdeče tesnobe – in je korak na poti k totalitarni državi.

Totalitarizem se vedno začne z množičnim oblikovanjem znotraj prebivalstva – in ni isto kot diktatura. V diktaturi ljudje ubogajo iz osnovnega strahu pred diktatorjem na vrhu. Totalitarizem je nasprotje … ljudje so hipnotizirani v poslušnost “za dobro kolektiva’”. Vidimo, da ta množična formacija skupaj kot kolektiv najde novo solidarnost. Pomaga jim zagotoviti rešitev za njihovo tesnobo.

Pripoved in ideologija o pandemiji in virusu je postala ‘predmet tesnobe’, kjer je prosto lebdeča anksioznost našla razlog, tarčo, predmet. Vse, kar člani množice vedo, je, da je njihova tesnoba izginila in zdaj imajo odgovor na svojo tesnobo ter imajo nov pomen in nov občutek solidarnosti.

Ko se to zgodi, se ti posamezniki spremenijo. Niso več racionalni in ne razmišljajo več kritično kot nekoč. Zato vsi poznamo nekoč inteligentne in sočutne prijatelje, ki so zdaj otopeli in nočejo več poslušali nobenih drugačnih glasov. So nestrpni in celo kruti.

Pri hipnozi se fokus oži in oži, dokler posameznik ne more več videti izven svojega zelo ozkega pogleda na to, kar je resnično.

Za nastanek množice so potrebni štirje pogoji. To se je zdaj zgodilo.

Anksioznost in osamljena izolacija, ki so jo mnogi čutili pred marcem lani in od marca lani naprej, sta našla svoj popolni ‘argument tesnobe’ in je trdno vezan na pripoved o pandemiji in virusu.

Zato ne morejo biti strpni ali dovoliti drugačnega mnenja ali različnih glasov niti nočejo slišati nobenega spraševanja okoli tega. Kajti če se zbudijo, se bo vrnila njihova ‘strašna tesnoba’.

In tudi vodje množične formacije ne morejo dovoliti, da bi se množica prebudila, ker ko se množica prebudi in vidi pravo škodo in izgubo, bodo jezni na tiste, ki so naredili škodo.

To je trenutno družbena kriza. In mi moramo odigrati vlogo.

Profesor Desmet še pojasnjuje:

“30 % ljudi je globoko hipnotiziranih. 40 % jih ni, a gredo skupaj z množico. Če teh 40 % preneha slišati nasprotujoče si glasove razuma, se bodo združili s hipnotiziranimi, da bi sledili načrtu. Mi smo zadnji del, tistih 30%, ki jih ni mogoče hipnotizirati.

Zato moramo še naprej govoriti! Ko v totalitarizmu zadnji glasovi nestrinjanja popustijo in utihnejo, začne masa delati grozodejstva. Pod pretvezo solidarnosti in kolektiva.

Nehipnotiziranih 30 % je mešana skupina različnih skupin ter različnih ver in politik. Če ne najdemo skupnega jezika, da se združimo, izgubimo. In brez pogumnih in kontinuiranih glasov drugačnega mnenja teh 40 % pade.”

Profesor Desmet pravi, da sta hipnoza in množična formacija, ki ju vidi, pogoj, ki očitno vodi v totalitarizem. V totalitarni državi v neki točki ‘normalni’ ljudje začnejo delati grozodejstva, misleč, da so pravični.

Če se združimo 30 % budnih in trdno stojimo skupaj ter vsak dan govorimo vsem, ki jih srečamo, proti množični formaciji – proti zgodbi – se množična formacija razpusti in kriza je končana.

Da bi to dosegli nam ni treba veliko govoriti in razlagati, temveč malenkosti, kot so:

  • “nič od tega nima smisla”
  • “številke pripovedujejo drugačno zgodbo”
potrudi-se-da-to-poves

Dovolj je, da to povemo:

  • na blagajni
  • na bencinski črpalki
  • serviserju
  • policistu
  • medicinski sestri …

POTRUDI SE, DA TO POVEŠ!

  • Avtorica: Sarah Sophia Julian
  • Prevod: Anja Horvat Jeromel
Delite naprej ...

Preberite si tudi ...