Ali so zdravo pamet poslali v karanteno?

zdrava-pamet-v-karanteni

Ogromno različnih informacij iz celega sveta, nekaj medicinskega znanja in skoraj nič zdrave pameti. Zdaj smo, kjer smo in imamo, kar imamo.

Že 2 leti govorim, da virus SARS-CoV-2 ni znanstveno dokazan. Tako kot tudi noben drug virus ni bil nikoli znanstveno direktno dokazan. Zakaj se potem ljudje bojijo nečesa, kar še nihče ni videl, nečesa, kar še nihče ni našel? Moj odgovor NI strokovni odgovor. Uporabljam samo zdravo pamet, zadostuje že ščepec zdrave pameti. Če ni dokaza, potem ni. Tako enostavno.

Zakaj so se ljudje tako hitro, s tako lahkoto in tako množično, brez upora, odpovedali svojim prirojenim pravicam? Zato ker je virus neviden oz. še boljše, nikoli viden sovražnik. Zdrava pamet ni več zdrava. To je huda bolezen, diagnoza: pomanjkanje zdrave pameti.

Virusi so napake v medicinskem znanju. Virusi so izgovor, da lahko obtožimo naravo in pravi vzrok težav ostane skrit. Testi za viruse so izgovor, da zdravnik z anamnezo na hitro zaključi svoje medicinsko detektivsko iskanje in se posveti komercialnem delu.

Strah je okužil zdravo pamet, strah pred boleznijo in strah pred smrtjo, čeprav je smrtnost še vedno v nivoju dolgoletnega povprečja. Strah je pravi virus, jaz mu pravim kar Wuhanski sev, alfa sev. In okužba prihaja iz kvadratnega ekrana. Telefon je naš najboljši prijatelj, računalnik je postal družinski član, sodelavec in televizija za premnoge, žal, edini sogovornik. Zato je potrebno razmišljati izven kvadratnega okvirja. V angleščini je strah = FEAR: false evidence appearing real

Na plakatu kandidata za poslanca, sem prebral … brez eksperimentov

Seveda, brez eksperimentov.

  • Brez eksperimentov, ki bi dokazovali, da je težava skrita v smrklju in da ta težava skače iz nosa v nos.
  • Brez eksperimentov, ki bi dokazovali, da virus obstaja.
  • Brez eksperimentov, ki bi iskali možne druge vzroke težav pri ljudeh.
  • Brez eksperimentov, ki bi nam pokazali, da so težave nalezljive.
  • Brez eksperimentov, ki bi opravičevali, da je boljše 2m socialne distance, kot pa 2m pod zemljo.
  • Brez eksperimentov, ki bi dokazovali, da maske ščitijo pred okužbo in preprečujejo širjenje.
  • Brez eksperimentov, ki bi utemeljevali lock-down.
  • Brez eksperimentov, ki bi vlivali upanje, da cepiva vodijo v zdravje in svobodo.

Vse pa je narejeno kot en, en velik eksperiment na vseh ljudeh na tem svetu, vse kar direktno, takoj, zdaj na vseh, tudi nosečnicah in otrocih… Vse sloni na mitih in legendah o hudobnem virusu in epidemioloških opazovanjih.

Trenutni del tega, edinega eksperimenta se imenuje Stockholmski sindrom. To je psihološki fenomen, ko žrtev opravičuje napadalca, ko žrtev razvije čustveno navezanost na agresorja. To so morali narediti za našo varnost. To so morali narediti za skupno dobro. To so morali narediti za javno zdravje. Ali to lahko pomeni, da ga bodo v zahvalo obkrožili na volilnem listu? Mogoče pa bomo glasovali po zdravi pameti za zdravo pamet?

Ko povežemo razum in srce, takrat se povežemo z zdravo pametjo. Kvazi epidemijo bi morala voditi zdrava pamet, vendar nimam občutka, da bi bila le-ta na tem svetu sploh prisotna. Politiki in vodilni so se skregali z zdravo pametjo.

Kadar ima oseba zdravo pamet, ne upošteva odlokov, ki so jih sestavili ljudje brez zdrave pameti. Oseba z zdravo pametjo vidi in razume, da se strah iz kvadratnega okvirja ne ujema s stanjem, ki ga vidi in živi.

Zdrava pamet bi nam morala povedati, da so maske simbol podrejenosti. Zdrava pamet opazi, da se z masko ne nadzira okužba, ampak se z masko nadzira ljudi. Z nekaj medicinskega znanja in malo zdrave pameti bi z lahkoto razumeli, da če nekaj moti dihalno pot, to ni OK. Recimo ABC oživljanja, glej pod A.

V našem izrazoslovju obstaja tudi zdrava kmečka pamet. Predstavnik kmetov mi je nedolgo nazaj zatrdil, da Slovenci ne bomo lačni, če le ne bomo metali hrane proč, mogoče ne bomo imeli vseh obrokov. Post, ki se končuje, je celo zdravilen. Ker smo ravno v velikonočnem času… Jezus se je brez zaščitne opreme dotaknil gobavca, nikjer ne piše, da si je potem razkužil roke. Res, da ga niso spustili nazaj v mesto, a ljudje so vseeno prihajali k njemu. Epidemija ni izbruhnila. Biblija nam tako pove, da ni nalezljivih bolezni.

Nekatere je že srečala zdrava pamet, na krut in boleč način. Nastaja nova skupina ljudi, cepljeni anti-vaxerji, katerih število vsak dan narašča.

Ko bo koronskega šova konec, bo nastopil čas modrosti. Ljudje, prijatelji, a si še znamo seči v roko?

A zdrava pamet še obstaja? Zdrava pamet je vedno dobrodošla. Kam je šla zdrava pamet? Kje, na poti skozi življenje, se je izgubila zdrava pamet. Osmrtnice, da nas je zapustila zdrava pamet, na srečo, še nisem videl. Če kdo sreča to zdravo pamet, naj jo … pozdravi.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča inštitucije za katero dela.

  • Avtor članka: Gregor Knafelc, dr. dent. med.
Delite naprej ...

Preberite si tudi ...