Kako zavajajo s poimenovanjem infekcijskih bolezni?

zavanje-infekcijske-bolezni

»Infekcijska« bolezen je skupek simptomov razstrupljanja, ki jih združujejo in razdružujejo v skladu s potrebami trga. Za to so še posebej pomembna poimenovanja novih bolezni: lahko dodajajo še skrite stranske učinke toksičnih zdravil, ki jih jemljemo, da bi se ozdravili.

Ob procesu čiščenja se strupi izločajo preko tistega izločevalnega organa oz. mehanizma, ki je najbolj energetsko ugoden. Spotimo se, ker se s tem rešimo strupov skozi kožo. Kašljamo, ker se tako rešimo strupov skozi pljuča. Smrkamo, ker tako čistimo sluznico nosu. Bruhamo, ker čistimo želodec, drisko dobimo, kadar čistimo črevesje. Zanimivi so otroški izpuščaji in kar nekaj bolezni povezanih z njimi. Zaradi zahtevnih funkcij rasti kosti in organov se mora odstraniti kar nekaj materiala. Če otroka še hranimo s strupeno hrano, zdravili in odnosi, pa se pojavi izločanje skozi kožo in s tem izpuščaj.

Različne bolezni so bile skozi zgodovino le skupno poimenovanje za različne znake razstrupljanja. Seveda so bili zdravniki krajevni, reakcije pa specifične glede na okolje in značilnost rase. Zdravniki so imeli lokalno tudi različna poimenovanja za bolezni, sporazumevali so se pisno in z ilustracijami. Tako imenovane epidemije pa so nastale z vpeljavo skupnega izraza za vse bolezni in združitvijo simptomov. Končale pa so se ravno obratno: z razdružitvijo spet na več bolezni hkrati. Vendar pa se niso končale zaradi preventivnega cepljenja ali uspešnega zdravljenja, ampak zaradi ponovne razdelitve skupnega izraza v več različnih bolezni z istimi simptomi in s spreminjanjem diagnostičnih kriterijev.

Torej, bolezen je proces zdravljenje telesa. Z jemanjem zdravil* s katerimi le zakrijemo simptome (antipiretiki, kapljice za nos….) ali cepljenjem, ne počnemo drugega, kot da samo podaljšujemo proces samozdravljenja oz čiščenja telesa v nedogled, dokler nam enostavno ne zmanjka energije za vse drugo.

Skratka, umazano stanovanje vidimo samo zato, ker gledamo stvari od zunaj. Ker gledamo smeti in usmrajeno vodo, ki je stranski produkt čiščenja. Dodajamo čistila, ker je stanovanje stalno umazano, nihče pa ne pogleda, da so stranski produkti odplak pravzaprav ta čistila. In na koncu zboli in umre čistilka, ki enostavno ne zmore več.

* V tem sestavku govorimo o infekcijskih boleznih. Pri blažjih simptomih čiščenja obstajajo drugi načini za zbijanje vročine. Sama sicer ne bi vzela niti antibiotika več, vendar pa je potrebno za popolno odstranitev zdravil imeti kar nekaj znanja. Ko se telo samo ni več samo sposobno zdraviti pride do trajnih telesnih okvar. Zato zdravila, ki jih jemljete dnevno (hormoni, insulin….) definitivno ne spadajo med tista, ki bi jih odstranili ravno med čiščenjem.

  • Avtor: Irena Z.
  • Lektura: Darinka Z.
Delite naprej ...

Preberite si tudi ...