Ministrstvo za zdravje nima dokaza o izolaciji virusa SARS-CoV-2

ministrstvo-za-zdravje-izolacija-virusa

To, kar si boste prebrali v nadaljevanju vas bo zagotovo močno presenetilo in vam dalo misliti, saj o tako pomembnih informacijah ne bi smelo biti »medijskega molka«.

Gospod Damjan Gregorič je 10. 5. 2021 in 16. 8. 2021 pisal na Ministrstvo za zdravje in jih spraševal o dokazih o izolaciji virusa SARS-CoV-2.

V nadaljevanju najprej objavljamo vprašanja, ki jih je g. Damjan naslovil na Ministrstvo za zdravje, nato pod temi vprašanji pa so še trije gumbi, in s klikom na njih, si lahko prenesete na svoj računalnik, tablico ali telefon .pdf dokument ter preberete odgovore ministrstva.

Pri vsem tem, pa je najbolj neverjetno to, da kljub temu, da virus še ni bil izoliran po Kochovih postulatih, da nas vlada, politiki, mediji in strokovna skupina že več kot leto dni in pol:

 • strašijo z okužbo s »hudo nalezljivimi virusom«,
 • omejujejo naše osnovne človekove pravice in svoboščine,
 • omejujejo naše gibanje in dostop do različnih storitev,
 • predpisujejo »obvezno nošenje mask v zaprtih prostorih«
 • v šolah terorizirajo naše otroke z nečloveškimi ukrepi,
 • nas načrtno »silijo v prostovoljno cepljenje«,
 • izvajajo protizakoniti in protiustavni PCT.

Na Ministrstvu za zdravje, kjer bi morali imeti vse odgovore o virusu SARS-Cov-2, le-teh nimajo. Pravijo namreč, da zahtevane informacije še vedno ne obstajajo oziroma, da ministrstvo z zahtevanimi dokumenti ne razpolaga.

Da, prav ste si prebrali in, če ne verjamete, si lahko sami preberete v celoti vse tri odločbe, ki so originalne in skenirane, edino kar smo v uredništvu spremenili je to, da smo »skrili« Damjanove osebne podatke zaradi varovanja zasebnosti.

Navajamo vprašanja, ki jih je g. Damjan Gregorič postavil Ministrstvu za zdravje, ko jim je poslal zahtevo za dostop do informacij javnega značaja.

Ministrstvo za zdravje Republike Slovenje prosim za:

1. Znanstvene raziskave in dokaze, da je Covid-19 nedvomno posebej splošno nevarna in nalezljiva bolezen.

2. Znanstvene dokaze, študije, kako pride do prenosa virusa okužbe, kapljično ali aerosolno; Znanstvene raziskave, dokazen, da so (običajne, medicinske) maske koristna in učinkovita zaščita pred Sars-Cov-2.

3. Znanstvene dokaze o izolaciji virusa Sars-Cov-2, v skladu s Kochovimi postulati in študije, ki dokazujejo vzročne zveze.

4. Certifikate o ustreznosti PCR testa za učinkovito in zanesljivo odkrivanje okužbe s Sars-Cov-2 in o njegovem diagnostičnem namenu.

5. Podatek o številu amplifikacijskih ciklov, ki se jih uporablja v Sloveniji od začetka testiranja do danes, po mesecih.

6. Podatke o tem, koliko odstotkov od števila pozitivnih na testiranju na Sars-Cov-2 je:

 • asimptomatskih;
 • ima blage simptome, kot pri prehladu;
 • ima hude, življenjsko ogrožajoče simptome;
 • jih umre zaradi pridruženih bolezni in S covidom;
 • jih umre ZARADI Covid-19 (prosimo za prilogo izvedenskega mnenja o spremembi tkiv zaradi Covid-19 in o odsotnosti vseh drugih pridruženih bolezni).

7. Znanstvene dokaze, da je medicinska maska primerna, potrebna in neškodljiva zaščita za nošenje 8 ur med opravljanjem službe in za otroke; in kako je s FFP2 maskami.

8. Dokaze, da so medicinske maske, ki so v prodaji pri nas, neoporečne, da ne vsebujejo zdravju škodljivih snovi in sterilne Prosim za deklaracijo o sestavi mask (material, s kakšnimi snovmi so obdelane).

9. Podatek, kdo v Sloveniji preverja neoporečnost mask, ki so v prodaji in uporabi.

10. Podatke o pojavnosti gripe v grafični obliki, za Slovenijo.

11. Podatke, koliko smrti, beleženih kot covid, je bilo v DSO-jih in koliko izven DSO-jev.

12. Podatke o drugih primerih smrti, brez covid.

13. Podatke o neoporečnosti in varnosti cepiv.

14. Podatke, da vsa cepiva ustrezajo splošno uveljavljenim načelom in pravilom medicinske znanosti, etike in deontologije.

15. Pojasnilo, zakaj se alternativne možnosti zdravljenja, poleg cepljenja, javnosti ne predstavijo in katere so te možnosti (zdravila).

16. Pojasnilo, zakaj se pri spoprijemanju s to boleznijo ne uporabljajo laboratorijske preiskave? Ob tem pa komentar pojasnil: https://www.rtvslo.si/radio-koper/prispevki/zgodbe/rezultat-laboratorijskega-izvida-je-treba-pravilno-prebrati/568841; https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/ali-se-posveca-premajhna-pozornost-ugotavljanju-kdo-je-covid-19-ze-prebolel/569429. Ali se ta pojasnila ignorira?

17. Kriteriji, po katerih se presoja potrebo po nadaljnjem presejalnem programu – testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju (VIZ).

Ustavno sodišče je namreč 27. 8. 2020 presodilo, da je potrebno ukrepe tedensko presojati, oz. pretehtati, ali še obstaja potreba po določenem ukrepu. (https://www.us-rs.si/odlocba-ustavnega-sodisca-st-u-i-83-20-z-dne-27-8-2020/).

Zahtevamo torej natančne informacije, katere kazalnike presojate, po kakšni metodologiji jih presojate in kakšna so odstopanja za vsak kazalnik posebej.

(Opomba: Še enkrat pojasnim, da vsi ukrepi temeljijo na “domnevah”, hkrati pa vsi ukrepi temeljijo na 39. členu ZNB, ki je očitno protiustaven, a ustavno sodišče se tudi o tem vprašanju že več kot eno leto ne zgane! Še enkrat pojasnil, da v 39. členu, med drugim, izrecno piše: “Kadar z ukrepi, določenimi s tem zakonom, NI MOGOČE preprečiti, da se v Republiko Slovenijo zanesejo in v njej razširijo določene nalezljive bolezni, lahko Vlada Republike Slovenije odredi tudi naslednje ukrepe:…”

S čim točno ni mogoče tega preprečiti in s čem točno je to mogoče učinkovito preprečiti, glede na strokovna in znanstvena dognanja? Kakšne so alternative, ali je edina alternativa neoporečno, zanesljivo in varno cepivo ter ali so cepiva takšna, glede na znanstvena dognanja in sprotno spremljanje dejstev in okoliščin?)

18. Število potrjenih pozitivnih testov, izključno na presejalnem testiranju za zaposlene v VIZ, za vsak teden posebej. Informacija naj vključuje le potrjene primere, ne lažno pozitivnih, kot se na posameznih lokacijah še vedno dogaja. Številke in odstotki naj bodo izkazani za vsak teden posebej: število testiranih, število potrjeno pozitivnih in odstotek.

19. Zakaj se še naprej ignorira prisiljujočo družbeno nujnost po nameščanju sistemov za čiščenje in odvajanje izdihanega zraka iz zaprtih prostorov?

20. Zakaj je vlada s Sklepom o uporabi ukrepov, ki jih določa Zakon o nalezljivih boleznih (ZNB), pri pandemiji COVID-19, z dne 13. marca 2020, določila, da se pri pandemiji uporabljajo splošni in posebni ukrepi, ki jih ZNB določa za kugo ali virusno hemoragično mrzlico po povzročiteljih (ebola, denga, lassa, marburg).

S klikom na spodnje gumbe si lahko vse tri odločbe (nahajajo se v .pdf formatu), prenesete na svoj računalnik, tablico ali telefon. In seveda to informacijo, ki je še kako zelo pomembna, podelite s čim več ljudmi. Naj resnica končno ugleda luč sveta!

P.S Preberite si tudi tale članek, kjer je navedeno, da je pet slovenskih javnih organizacij posredovalo podatke javnega značaja ter da v njih navajajo, da nimajo dokaza o izolaciji SARS-CoV-2 virusa po Kochovih postulatih.

Delite naprej ...

Preberite si tudi ...