Pediatri v ZDA so plačani za spodbujanje cepljenja – in to ni majhna vsota denarja

zdravniki-pediatri-placila

Če uporabimo povprečno statistiko iz leta 1999: Če ima pediater 1000 bolnikov, lahko pričakujemo, da jih bo 264 starih 2 leti ali manj. Če so vsi v celoti cepljeni, bi bil pediater upravičen do 105.600 USD bonusa ob koncu leta.

Zgodba na kratko:

  • Izvajalci primarne zdravstvene oskrbe po ZDA so bili podkupljeni s programi spodbud, da bi svoje bolnike prisilili, da se cepijo proti kovidu-19. Anthem Blue Cross in Blue Shield sta plačala zdravnikom 50 $ za vsakega bolnika Medicaid, starega 6 mesecev in več, ki je prejel poskusno cepivo.
  • Zdravniki so že dlje časa finančno stimulirani za cepljenje otrok. Leta 2016 je Blue Cross Blue Shield pediatrom plačal bonus v višini 400 USD za vsakega malega otroka, ki je opravil 10 cepljenj pred svojim drugim rojstnim dnevom, pod pogojem, da je bilo 63 % njihovih pacientov popolnoma cepljenih.
  • Obstajajo tudi “spodbude za stranke in družine”. Leta 2015 je projektna skupina za preventivne storitve skupnosti priporočila povečanje stopnje cepljenja z majhnimi, poceni spodbujevalnimi nagradami bolnikom.
  • Podkupovanje je prav tako nekaj običajnega, ko gre za pooblastila za cepiva. Pfizer je plačeval nerazkrite zneske navideznim skupinam, ki so se zavzemale za pooblastila za cepljenje proti kovidu-19, in s tem skrival svoje navzkrižje interesov.
  • Čeprav je pandemija kovida-19 pospešila številne globalistične cilje, je nehote zmanjšala stopnjo cepljenja otrok. Da bi stopnje cepljenja otrok spet dosegli, je globalno zavezništvo sprožilo pobudo »The Big Catch-Up«. Oglašujejo ga kot največje prizadevanje za cepljenje otrok doslej.

Aprila sem poročal o tem, kako so bili ponudniki primarne zdravstvene oskrbe ZDA podkupljeni s spodbujevalnimi programi, da bi bolnike prisilili, da se cepijo proti kovidu-19.

Ker ni bilo odgovornosti za zdravniško napako, so zdravniki zaslužili medtem, ko so bolniki tvegali svoja življenja kot udeleženci v medicinskem eksperimentu brez primere, ko so jim lagali o varnosti in učinkovitosti teh cepiv.

Potem, ko je ameriška uprava za hrano in zdravila odobrila cepljenje proti kovidu-19 za otroke, je še bolj grozljivo, da so bile podobne spodbude za cepljenje razširjene tudi na pediatre.

Kot je podrobno opisano v biltenu izvajalcev programa Anthem Blue Cross in Blue Shield Medicaid iz julija 2022, so zdravniki prejeli 50 USD za vsakega bolnika Medicaid, starega 6 mesecev ali več, ki so ga cepili s poskusnim cepivom.

Pediatri so finančno stimulirani za cepljenje

Kot kaže, so bili zdravniki že dlje časa finančno stimulirani za cepljenje otrok. Glede na članek JAMA Pediatrics iz leta 1999 je povprečna obremenitev ameriških pediatrov z bolniki 1546, čeprav je bilo število bolnikov »znatno večje na manj poseljenih območjih in v samostojnih ordinacijah«.

Od tega jih je bilo 8,3 % mlajših od 1 leta, 9,5 % 1 leto in 8,6 % 2 leti.

To pomeni, da je bilo približno 26,4 % povprečnih bolnikov starih 2 leti ali manj.

Novejši podatki, objavljeni leta 2021, kažejo, da ima 75 % pediatrov med 1000 in 1800 pacientov, 21 % pa približno 1200 pacientov. Večina praks (65 %) je v razponu od 1000 do 1500.

Kot je prikazano v dokumentu programa spodbud za ponudnike iz leta 2016 iz Blue Cross Blue Shield spodaj, so pediatri prejeli 400 $ za vsakega pediatričnega bolnika, ki je opravil vseh 10 navedenih cepljenj – skupaj 25 odmerkov – pred svojim drugim rojstnim dnevom (Upoštevajte, da se spodbude lahko razlikujejo glede na zvezno državo. Navedeni primer je del Michiganskega programa priznavanja uspešnosti Blue Cross Blue Shield.).

Koliko denarja je v igri?

Matematika je precej preprosta (ne pozabite, da imamo opravka z domnevnimi povprečji in starimi statistikami). Samo pomnožite število bolnikov, mlajših od 2 let s 400 $.

Če uporabimo povprečno statistiko iz leta 1999: Če ima pediater 1000 pacientov, lahko pričakujemo, da jih bo 264 starih 2 leti ali manj. Če so vsi popolnoma cepljeni, bi bil pediater upravičen do 105.600 $ bonusa ob koncu leta.

zdravniki-pediatri-placila-1

Medtem, ko se morda zdi 400 USD na popolnoma cepljenega otroka dovolj velika spodbuda, je tu še dodaten pritisk, saj ima Blue Cross Blue Shield (ali vsaj imel v letu 2016) “ciljno” raven 63 %.

To pomeni, če pediater ne cepi 63 % svojih primernih bolnikov, ne dobi ničesar. Torej ima pediater ZELO veliko spodbudo, da čim več malčkov v celoti cepi, da ne bi zgrešili tega cilja.

Ko starši zavrnejo enega ali več cepljenj, ni na kocki samo 400 dolarjev. Pod vprašajem je lahko več deset tisoč dolarjev.

Kot je opozoril dr. Bob Sears: »Takšne spodbude … na koncu prisilijo zdravnika, da razmisli o finančnih posledicah sprejemanja bolnikov, ki se celo želijo odpovedati enemu cepivu. … Morda nekaj takšnih družin ne bi povzročilo padca na njihovi lestvici, a če jih je preveč, gre njihov bonus ob koncu leta.«

Zakaj pediatri postanejo nasprotniki

Kadarkoli so finančne spodbude del enačbe, lahko razumno domnevamo, da bo zmagala vaba samoobogatitve. Ker je na kocki več deset tisoč dolarjev, se lahko pediatri zlahka zazibajo v samozadovoljstvo, ko se je treba poglobiti v znanost.

Konec koncev, kdo pa si sploh želi videti dokaze, da to, kar počnejo, povzroča več škode kot koristi? Tovrstne spodbude tudi spodbujajo pediatre, da starše, ki dvomijo v cepljenje, preprosto izločijo iz svoje prakse, da naredijo prostor za bolj ustrežljive bolnike, ki ne ogrožajo njihovega dohodka.

Kot je leta 2018 poročal Children’s Health Defense:

»11 obiskov pediatra za zdravega otroka, ki jih priporoča AAP [Ameriška akademija za pediatrijo] v otrokovih prvih 30 mesecih (z nato letnimi obiski do starosti 21 let), zagotavlja stalen tok ponovnih strank ter prihodek za pediatre.

»V skladu z razporedom cepljenja Centra za nadzor in preprečevanje bolezni se pričakuje, da bodo pediatri opravili cepljenje (pogosto celo šest naenkrat) ob približno polovici obiskov zdravih otrok v mladostniških letih, zaradi česar je postalo cepljenje temeljni del opisa dela pediatra …

»Pediatri (in družinski zdravniki) se pogosto srečujejo s starši, ki zavračajo eno ali več cepiv za dojenčke, največkrat zaradi varnosti. Ti pomisleki tudi pomenijo, da pediatri pogosto prejemajo zahteve za spremembo ali odložitev razporeda cepljenja. Skoraj tri petine (58 %) pediatrov je poročalo o takšnih zahtevah v raziskavi AAP leta 2014 …

»Namesto, da bi priznali pomisleke staršev o varnosti ali priznali lastno ambivalentnost glede nekaterih novejših cepiv, se mnogi pediatri – po nekaterih ocenah skoraj dva od petih – odločijo, da družine, ki ne sodelujejo, izločijo iz svoje prakse …

»Navsezadnje … subtilne in manj subtilne finančne spodbude ter socialni pritiski verjetno vzdržujejo široko privrženost pediatrov razporedu cepljenja – tudi v primerih, ko so prisotne kontraindikacije.

“Čeprav imajo pediatri zakonsko dolžnost, da bolnike v celoti obvestijo o tveganjih in stranskih učinkih cepiva, lahko privlačnost denarnih ugodnosti in želja po vklopu zmanjša njihovo motivacijo za to.”

Tudi bolniki so podkupljeni

Poleg finančnih spodbud za zdravnike obstajajo tudi “spodbude za stranke in družine”.

Nevladna skupina strokovnjakov za javno zdravje in preventivo, imenovana »Community Preventive Services Task Force«, je leta 2015 objavila vodnik o tem, kako povečati stopnjo cepljenja z uporabo spodbujevalnih nagrad za bolnike.

Delovno skupino je leta 1996 ustanovilo Ministrstvo za zdravje in socialne zadeve ZDA, da bi “na podlagi razpoložljivih znanstvenih dokazov razvili smernice o tem, kateri pristopi k promociji zdravja in preprečevanju bolezni v skupnosti delujejo in kateri ne.”

Kot je pojasnila ta delovna skupina:

»Delovna skupina za preventivne storitve skupnosti priporoča spodbujevalne nagrade za stranke ali družine, ki se uporabljajo samostojno ali v kombinaciji z dodatnimi posegi, da se poveča stopnja cepljenja pri otrocih in odraslih.

»Spodbujevalne nagrade strank ali družin se uporabljajo za motiviranje ljudi, da prejmejo priporočena cepljenja.

»Nagrade so lahko denarne ali nedenarne in se lahko podelijo strankam ali družinam v zameno za ohranitev termina za cepljenja, vrnitev na ponovno cepljenje ali predložitev dokumentacije o statusu cepljenja. Nagrade so običajno majhne (npr. kuponi za hrano, darilne kartice, loterijske nagrade, izdelki za dojenčke).«

Znanstveni dokazi, ki podpirajo podkupovanje bolnikov z boni za hrano, darilnimi karticami in drugimi izdelki omejene vrednosti, naj bi bili 4 od 4, kar pomeni, da zelo močno delujejo. Z drugimi besedami, spodbude, tudi skoraj ničvredne, delujejo.

Dejansko smo to videli tudi med pandemijo kovida-19. Ljudje so se postavili v vrsto za poskusna cepljenja proti kovidu-19 v zameno za krof, hamburger in krompirček ali celo brezplačen ples v naročju v lokalnem striptiz klubu. Vzorec je isti. Bolniku vrzite kost in pristali bodo na stvari, ki drugim prinašajo velike dobičke.

Kot bolniki bi se morali bolje seznaniti s tovrstnimi triki in si jih razlagati takšne, kot so. Tovrstna »darila« niso podarjena iz prijaznosti ali skrbi za vaše dobro počutje. To je podkupnina za skladnost in vaša skladnost naredi nekoga bogatega.

Medtem pa so vsa vpletena tveganja namenjena le vam.

Podkupovanje in pooblastila za cepiva

Podkupovanje je prav tako nekaj običajnega, ko gre za pooblastila za cepiva. Kot je podrobno opisano v prejšnjem članku, je Pfizer plačeval nerazkrite zneske navideznim skupinam, ki so se zavzemale za pooblastila za cepljenje proti kovidu-19, in s tem skrival svoje navzkrižje interesov.

Delno zaradi ponarejenega »grassroots« dela teh skupin je Pfizer leta 2022 uspel zbrati rekordnih 100 milijard dolarjev prodaje.

Seveda je ameriška vlada medijem plačala tudi neverjetno milijardo dolarjev za promocijo in krepitev zaupanja javnosti v cepiva, sam Pfizer pa je samo v letu 2022 porabil 2,8 milijarde dolarjev za oglase.

Toda pritisk skupin potrošnikov, skupin za državljanske pravice, skupin bolnikov in skupin zdravnikov – ki so bili vsi poplačani – je bil verjetno razlog, zakaj je vlada lahko celo uradno obravnavala pooblastila za cepljenja proti kovidu-19.

Ustvarili so lažno soglasje, da si ljudje obupno želijo pooblastil za cepiva, da bi bili vsi “varni”.

Posebne interesne skupine, ki jih je Pfizer plačal za spodbujanje obveznosti cepljenja proti kovidu-19 in politike prisilnega cepljenja, so vključevale Chicago Urban League (ki je trdila, da bi mandat za cepljenje koristil temnopolti skupnosti), National Consumers League, Immunization Partnership, Advertising Council in dolg seznam univerz in organizacij za raka, bolezni jeter, kardiologijo, revmatologijo in medicinske znanosti.

Vsaka od teh organizacij je samo leta 2021 od Pfizerja prejela od nekaj tisoč do sto tisoč dolarjev.

Ali je torej kaj čudnega, da je več kot 50 večjih zdravstvenih organizacij tistega leta zahtevalo obvezno cepljenje tudi za svoje delavce?

Splošna precepljenost otrok med pandemijo je upadla

Medtem, ko je pandemija kovida-19 pospešila številne globalistične cilje, je nehote zmanjšala stopnjo cepljenja otrok. Številni starši so zaradi zaprtja klinik, zaklepanja in strahu, da bi otroke peljali ven, zamudili rutinske obiske otrok pri pediatrih.

Kot je novembra 2021 poročalo Ameriško zdravniško združenje:

»Pred kratkim objavljena raziskava razkriva, da je pandemija kovida-19 prekinila nekatera od teh rutinskih cepljenj, saj starši in njihovi otroci niso le ostali doma – držali so se proč od zdravnika.

»Študija JAMA Pediatrics … je ugotovila, da so bile stopnje cepljenja bistveno nižje v vseh pediatričnih starostnih skupinah, ko je pandemija prvič izbruhnila v ZDA … Na primer, samo 74 % dojenčkov, ki so septembra 2020 dopolnili 7 mesecev, je bilo na tekočem s svojimi cepljenji, septembra 2019 je bila redna precepljenost 81 %.

»Samo 57 % dojenčkov, ki so septembra 2020 dosegli mejo 18 mesecev, je bilo na tekočem, kar je manj od 61 % leto prej. Delež otrok, ki so bili doslej rutinsko cepljeni, je bil najnižji med temnopoltimi otroki, pri čemer so bile neenakosti bolj izrazite v skupini 18-mesečnih otrok.

Pobuda Big Catch-up

Da bi se stopnja cepljenja otrok vrnila na pravo pot, Chelsea Clinton zdaj kroži in promovira novo pobudo za cepljenje, imenovano »The Big Catch-up«.

V nedavnem intervjuju za revijo Fortune je Clintonova obljubila, da bo to “največje prizadevanje za cepljenje otrok doslej.” V naslednjih 18 mesecih bomo s to pobudo poskušali “ujeti čim več otrok,” je dejala.

Partnerji v tem prizadevanju so Svetovna zdravstvena organizacija (WHO), UNICEF, Gavi, Vaccine Alliance, fundacija Bill & Melinda Gates, Immunization Agenda 2030 in več drugih “globalnih in nacionalnih zdravstvenih partnerjev”.

Kot je 24. aprila poročala WHO:

»Zaradi pandemije so se osnovne ravni imunizacije znižale v več kot 100 državah, kar je povzročilo naraščajoče izbruhe ošpic, davice, otroške paralize in rumene mrzlice. “Veliko dohitevanje” je razširjeno prizadevanje za dvig ravni cepljenja med otroki vsaj na raven pred pandemijo oziroma si to raven prizadeva preseči…

»Medtem, ko poziva ljudi in vlade v vseh državah, da odigrajo svojo vlogo pri pomoči pri nadoknadenju in doseganju otrok, ki so zamudili cepljenje, bo Big Catch-up osredotočen na 20 držav, v katerih je kar tri četrtine otrok, ki so zamudili cepljenja 2021…

»20 držav, v katerih živi tri četrtine otrok, ki leta 2021 niso bili cepljeni, je: Afganistan, Angola, Brazilija, Kamerun, Čad, DLRK [Demokratična ljudska republika Koreja], DR Kongo [Demokratična republika Kongo], Etiopija, Indija , Indonezija, Nigerija, Pakistan, Filipini, Somalija, Madagaskar, Mehika, Mozambik, Mjanmar, Tanzanija, Vietnam.”

Program cepljenja se izvaja v slogu “mehke mafije”.

Ko pogledate vsa ta področja podkupovanja in finančnih spodbud, ali se vam ne zdi, da celoten program cepljenja deluje na podlagi finančne prisile?

So nekakšna operacija »mehke mafije«, kjer se vse grožnje in obljube vrtijo okoli denarja in javnega/strokovnega sramotenja proti pohvalam.

Kaj bi se zgodilo, če bi odpravili vse finančne spodbude? Vsi dodatki za uspešnost, plačani zdravnikom, brezplačni prispevki bolnikom, “dobrodelne donacije” industriji prijaznim organizacijam in plačila predskupinam?

Kaj bi se zgodilo, če bi starši preprosto dobili nepristranske dokaze in nihče ne bi bil finančno motiviran, da bi pritiskal nanje?

Nimam odgovora. To je miselni eksperiment. Vendar sumim, da bi stopnja cepljenja dramatično upadla.

Delite naprej ...

Preberite si tudi ...