Pogumen govor nemške poslanke v Evropskem parlamentu

christine-anderson-poslanka-eu

Christine Anderson, nemška poslanka v Evropskem parlamentu in članica skupine Identity and Democracy, je nedavno imela močan govor o obveznem cepljenju, ki ga nameravajo vlade uvesti po vsej EU.

Najprej se zahvaljujem vsem, ki ste nas podprli s pošiljanjem ogromne količine e-pošte, hvala, to počnemo za vse vas.

Po vsej Evropi so vlade sprejele skrajne ukrepe za cepljenje ljudi. Obljubili so nam, da bodo cepiva igrala ključno vlogo in da nam bodo povrnila svobodo. Na koncu se ni nič od tega uresničilo.

Edina stvar, ki jo je to cepivo naredilo z gotovostjo, je prelivanje milijard in milijard dolarjev v žepe farmacevtskih podjetij.

Aprila sem glasovala proti zakonu o uvedbi digitalnih zelenih potnih listov. Žal je bil kljub temu sprejet, kar kaže, da manjšina evropskih poslancev predstavlja evropske vrednote. Večina poslancev iz kakršnega koli razloga očitno podpira preganjanje ljudi in brez sramu trdi, da to delajo v dobro ljudi.

Vendar sistem ni zatiral zaradi cilja, temveč metode, ki se uporabljajo za dosego tega cilja. Kadar koli vlada trdi, da dela nekaj v interesu ljudi, morate zelo dobro premisliti. V vsej zgodovini človeštva še nikoli ni bilo politične elite, ki bi iskreno skrbela za dobrobit navadnih ljudi. Zakaj bi zdaj kdo od nas verjel, da se je nekaj spremenilo?

Če nam je kaj ostalo od razsvetljenstva, potem je to zagotovo: ne jemljite obljube oblasti za samoumevne. Vedno znova preučite vse, kar ena vlada počne ali ne. Vedno raziščite skrite motive in vedno postavite vprašanje, cui bono – komu to koristi?

Kadar koli politična elita tako močno pritiska na agendo in se zateka k izsiljevanju in manipulaciji, da bi dosegla svoj cilj, ste lahko skoraj vedno prepričani, da ne delujejo v vašo korist.

Kar se mene tiče, ne bom cepljena z nečim, kar ni podrobno preizkušeno, katerega koristi niso znanstveno dokazane in katerih morebitni dolgoročni stranski učinki še niso znani.

Ne bom igrala vlogo morskega prašička in se cepila z eksperimentalnim zdravilom in zagotovo se ne bom cepila, ker mi tako narekuje moja vlada, samo zato, da dobim v zameno svobodo.

Naj bo ena stvar jasna: nihče mi ne more dati svobode, ker sem svoboden človek.

S tem izzivam Evropsko komisijo in nemške oblasti: vrzite me v zapor, zaklenite vrata in vrzite ključ stran, kar se mene tiče; vendar me nikoli ne boste prisilili, da se cepim, če se jaz, kot svoboden državljan odločim, da se ne bom.

Na koncu bi rada, da upoštevate naslednje: obvezna uporaba digitalnega zelenega potrdila spodkopava vse, za kar se zavzemajo Evropejci; krši ustavno zajamčene temeljne pravice in je prvi korak k neznosnemu sistemu kreditnega točkovanja državljanov v kitajskem slogu. Nikoli ga ne bom podpirala in nikoli ga ne bom tolerirala.

  • Prevod: Iztok Kokalj
Delite naprej ...

Preberite si tudi ...