Pismo poslancem: Odločen NE PKP-10!

pismo-poslancem

Spoštovane poslanke, spoštovani poslanci!

Pišem vam na Dan samostojnosti in enotnosti in točno 31. let po tem, ko so bili uradno razglašeni rezultati zgodovinskega plebiscitnega referenduma, ki je bil 23. 12. 1990. Na omenjenem referendumu se je 95 odstotkov vseh udeleženih odločilo za samostojno in neodvisno Slovenijo, kar je predstavljalo 88,5 odstotkov vseh takratnih volilnih upravičencev. Sanje naših dedov in babic so se uresničile, Slovenija je postala samostojna in neodvisna država.

Toda malo več kot 30 let kasneje, smo v svoji lastni državi postali ujetniki in se moramo boriti za pravico do samoodločbe oz. pravico do svobodne odločitve glede našega zdravja, gibanja in ostalih osnovnih človekovih pravic, ki so nam iz dneva v dan bolj odvzete in katere nam zagotavlja Ustava RS. Vse to v imenu nekega »virusa«, za katerega niti na Ministrstvu za zdravje RS nimajo dokaza o izolaciji oz. ne razpolagajo s temi podatki. Kako je to mogoče?

Vlada RS že več kot letni dni kroji naša življenja z nezakonitimi in neustavnimi odloki, kar je ugotovilo tudi Ustavno sodišče RS. In zato, da bi si za svoje grde načrte zagotovila zakonsko podlago, je v hitri zakonodajni postopek vložila predlog interventnega zakona PKP-10.

In ne samo to – v kolikor boste v parlamentu sprejeli sklep, ki prepoveduje možnost referenduma na PKP-10, boste s tem kršili eno od temeljnih pravic demokratične družbe. Ne smemo pozabiti, da brez možnosti referenduma ne bi bilo naše države Slovenije.

Državljanke in državljani Republike Slovenije smo vam dali pooblastilo, da v našem imenu sprejemate tako zakonodajo, ki bo omogočala, da bomo živeli svobodno, v slogi in v dobrobit našim in prihodnjim rodovom, ne pa zakonodaje, ki bo še poglobila nemoč in stisko.

Mnogi ljudje so tik pred obupom, ker ne vedo, kako v teh situaciji naprej, saj se ves čas sprejemajo neustavni odloki, ki vse bolj omejujejo z Ustavo RS dane človekove pravice. Od ljudi na položajih upravičeno pričakujemo, da bodo delali v najvišje dobro ljudi.

Čas je za človeško, pravično, ljubeče, pošteno in domoljubno ravnanje, tako da na Vas, spoštovane poslanke in spoštovani poslanci, apeliram, da glasujete PROTI neustavnemu predlogu interventnega zakona PKP-10!

S prijaznimi pozdravi,

Robert Goreta

Opomba: Pismo je bilo poslano dne 26. 12. 2021 vsem poslankam in poslancem po e-pošti.

Delite naprej ...

Preberite si tudi ...