Pomembna študija o cepivih

pomembna-studija-o-cepivih

Mnoge kombinacije oziroma istočasno cepljenje z različnimi cepivi proti otroškim boleznim niso podprte z varnostnimi in kliničnimi študijami.

Pomembna študija cepiv dr. Goldmana in dr. Millerja iz leta 2013 razkriva statistično pomembno korelacijo med cepivi, številom hospitalizacij in smrtnostjo dojenčkov. Avtorja sta objavila študijo, kjer sta uporabila podatke iz 34 držav, in ugotovila, da “Večje kot je število prejetih cepiv, večja je umrljivost dojenčkov in obratno”.

Ker se cepi letno milijone dojenčkov, je nujno, da razpolagajo zdravniki z znanstvenimi podatki toksikoloških študij, ki so bile izvedene s kombinacijami različnih cepiv, ki bi jih lahko prejeli dojenčki. Najvišja prednostna naloga bi morala biti iskanje načinov za povečanje varnosti cepiv.

Stopnja hospitalizacije in umrljivost pri dojenčkih, ki prejmejo 6, 7 ali 8 odmerkov cepiva, je bistveno višja kot pri dojenčkih, ki prejmejo le 2, 3 ali 4 odmerke različnega cepiva.

Študija, ki temelji na sistemu poročanja o neželenih dogodkih pri cepljenju (VAERS), 1990-2010″ (na voljo tukaj), je pokazala, da se je stopnja hospitalizacije linearno povečala na 11,0 % (107 od 969) za 2 odmerka, ter kar na 23,5 % (661 od 2817) za 8 odmerkov. Stopnja umrljivosti je pokazala statistično značilno povečanje smrti; iz 3,6 % (95 % IZ, 3,2-3,9 %) smrti povezanih s prejetimi 1-4 odmerki cepiva, na 5,5 % smrti (95 % IZ, 5,2-5,7 %) povezanih s 5-8 odmerki cepiva.

Ti trendi nimajo samo biološke verodostojnosti, ampak so podprti z dokazi iz poročil o primerih, serijah primerov in drugih študij, ki uporabljajo popolnoma drugačne metodologije in specifične populacijske kohorte.

Druge ugotovitve študije:

  • Mlajši dojenčki so imeli bistveno večjo možnost, da bodo hospitalizirani ali umrli po prejemu cepiva kot starejši dojenčki.
  • Dečki so imeli bistveno večjo verjetnost, da bodo umrli po prejemu cepiva kot deklice.
  • Čeprav je bilo vsako cepivo za otroke posamezno podvrženo kliničnim preskušanjem za oceno varnosti, študije za določitev varnosti (ali učinkovitosti) kombiniranja cepiv med enim samim obiskom zdravnika, kot priporočajo smernice CDC, niso bile izvedene. Tako je tudi v Sloveniji.
  • Dajanje šestih, sedmih ali osmih odmerkov cepiva dojenčku med enim samim obiskom zdravnika je morda bolj priročno za starše in zdravnike – saj ni dodatnih obiskov zdravnika – vendar dokaz pozitivne povezave med neželenimi učinki pri dojenčkih in številom odmerkov cepiva potrjuje, da mora varnost cepiva ostati na prvem mestu.

Opomba prevajalca: Če upoštevamo, da še nikoli ni bila prikazana nobena povezava med povzročiteljem, proti kateremu naj bi cepili, in boleznijo (Informacije javnega značaja o petih virusih obveznega otroškega cepljenja), je cepljenje pravi absurd, ki je poleg vsega še smrtno nevaren.

Delite naprej ...

Preberite si tudi ...