Civilna iniciativa slovenskih pravnikov

civilna-iniciativa-slovenskih-pravnikov

V Civilni iniciativi slovenskih pravnikov (skrajšano CISP) so neodvisni odvetniki, pravniki in drugi strokovnjaki, ki so začeli sodelovati z namenom, da bi zaščitili svobodo in demokracijo, pravno državo in državljane Republike Slovenije, ki iščejo pravno zaščito zaradi številnih nesorazmernih državnih ukrepov, sprejetih na podlagi razglasitve epidemije COVIDA-19.

Zastopajo osnovne človekove pravice do osebne svobode, samoodločbe, zaposlitve, gibanja, svobode zbiranja, vzgoje in izobraževanja, izražanja svojega mnenja in pravice do odločanja o svojem telesu, ki jih oblast iz dneva v dan velikokrat na podlagi izključno političnih in ne strokovnih odločitev omejuje.

Ne pripadajo nobeni stranki ali gibanju, temveč tvorijo civilno iniciativo. Grobo poseganje v zakonodajo in zapovedovanje državljanom v obliki odlokov ob hkratnem nedelovanju ustavnega sodišča, je neprimerljivo stanje v celotnem 30 letnem obstoju samostojne Slovenije.

Člani CISP so zavezani vrednotam ustavnopravnega sistema Slovenije in njenim državljanom. Kot taki seveda dajejo prednost varovanju zdravja v naši družbi, vendar ostro nasprotujejo temu, da se javno zdravje zlorablja kot izgovor za vedno bolj neprimerne in grobe posege v naše temeljne pravice in svoboščine.

Zato zahtevajo javno razpravo različnih strokovnjakov o vseh dostopnih medicinskih študijah in veljavnih podatkih. Prav tako se zavzemajo za to, da bi se vključilo v razprave o ustreznosti in sorazmernosti ukrepov ter njihovih posledicah ne samo strokovnjake iz medicine, temveč iz vseh področij, ki se jih je dotaknila epidemija, da bi ocenili vso kolateralno škodo ter primerjali škodo, ki jo je povzročil COVID-19 s škodo, ki je posledica represivnih ukrepov v družbi.

V CISP zahtevajo, da se spoštuje Ustava RS in slovenski pravni red!

Delite naprej ...

Preberite si tudi ...