Projekt Immanuel

projekt-immanuel

Na spletni strani Projekt Immanuel zbirajo dokaze za obstoj SARS-CoV-2 virusa.

Spekter koronske krize ima še vedno velik vpliv na družbo in sicer s strahom pred okužbo na eni strani in strahom pred izgubo osebnih pravic in prisilnim cepljenjem na drugi. Ali so ukrepi sorazmerni z resnostjo bolezni? Ali so statistike veljavne? Diagnostični testi, ki lahko zaznajo molekule, ki se lahko sintetizirajo v vsakem metabolnem sistemu, pa so vprašljivi.

Dr. Stefan Lanka se sprašuje, na čem bazira korona kriza, saj virusa ni, so samo kratki izseka genoma, ki so ga pripisali virusu.

Vse temelji na le treh tako imenovanih znanstvenih člankih:

 1. članek – A new coronavirus associated with human respiratory disease in China
 2. članek – A Novel Coronavirus from Patients with Pneumonia in China, 2019
 3. članek – Detection of 2019 novel coronavirus (2019-nCoV) by real-time RT-PCR

Virologija je že dolgo nazaj vzpostavila dober, logičen in preverljiv sistem kriterijev za detekcijo patogenov. In tudi znanost ima pravila po katerih se znanstveni članek klasificira kot znanstven.

Preverimo verodostojnost teh treh člankov po osnovnih 11-ih kriterijih, korak za korakom:

 1. Ali so osnovne formalne zahteve, da gre za znanstveni članek, izpolnjene? Da, za vse 3.
 2. Ali so vsi 3 članki recenzirani? Članek Christiana Drostena, ki je zasnova za PCR test NI. Ostaneta 2.
 3. Ali so bili potrjeni opisi bolezni C-19 v teh člankih z nadaljnjo raziskavo, ki potrjujejo okužbo z drugimi respiratornimi virusi oz drugi vzroki? Ne, drugi nevirusni vzroki niso raziskani.
 4. Ali je bil virus izoliran? Eden od člankov to trdi (Na Zhu), vendar virus ni bil izoliran kot patogen.
 5. Je bil patogen biokemično okarakteriziran? Ne in tudi ne more biti brez predhodne izolacije.
 6. Ali je bil virus potrjen kot vzrok za respiratorno bolezen? Ne, brez predhodne izolacije je to nemogoče.
 7. Ali obstaja dokaz, da se bolezen prenaša? Ne, prenos temelji samo na površnem izgledu in nezanesljivih laboratorijskih testih.
 8. Ali je dokazano, da je C-19 specifična bolezen? Ne, gre za mešanico različnih že dolgo poznanih simptomov in kliničnih slik, ki so lahko posledica številnih in zelo različnih vzrokov.
 9. Ali je bil celotni virusni genom detektiran v naravi (ljudeh, živalih, rastlinah)? Ne, je le teoretičen, računalniško ustvarjen genetski konstrukt.
 10. Ali je katerakoli diagnostična metoda za potrjevanje bolezni zadostno diagnostično validirana? Ne, PCR metoda je že dolgo zlorabljena kot diagnostična metoda za detekcijo virusov.
 11. Ali je bila kakršnakoli metoda, diagnostičen postopek, rezultat in zaključek validiran z validiranimi poskusi in na kontrolni skupini bolnikov? Ne. Noben od 3 člankov ni izvajal nobene take kontrole.

Vsi trije članki padejo na več kriterijih. Če hočemo prekiniti korona krizo, se morajo dokazi o SARS-CoV-2 virusu predstaviti. Respiratorne bolezni se ne bodo ustavile, vendar pa bomo našli prave povzročitelje in ne bomo za vse bolezni krivili le enega povzročitelja. Tako bomo lahko ljudi tudi ustrezno zdravili s pravo terapijo, ne pa z napačnimi.

P.S. Na Bitchute pa si lahko ogledate tudi predstavitveni video tega projekta (video je v angleščini).

Delite naprej ...

Preberite si tudi ...