Global Research

global-reseach

Center za raziskovanje globalizacije (CRG) je neodvisna raziskovalna in medijska organizacija s sedežem v Montrealu (provinca Quebec) v Kanadi.

Poleg spletnih strani o globalnih raziskavah se center ukvarja z izdajanjem knjig, podporo humanitarnim projektom ter izobraževalnimi dejavnostmi, vključno z organizacijo javnih konferenc in predavanj. Center deluje tudi kot možganski trust za ključna gospodarska in geopolitična vprašanja.

Spletno mesto Global Research na naslovu www.globalresearch.ca objavlja novice, komentarje, osnovne raziskave in analize o številnih vprašanjih, pri čemer se osredotoča na družbena, politična, gospodarska, kulturna, strateška in okoljska vprašanja.

Spletna stran Global Research je bila ustanovljena 9. septembra 2001, dva dni pred tragičnimi dogodki 11. septembra. Le nekaj dni pozneje je spletna stran Global Research postala glavni vir novic o novem svetovnem redu in washingtonski “vojni proti terorizmu”.

Od septembra 2001 so na tej spletni strani vzpostavili obsežen arhiv novic, poglobljenih poročil in analiz o vprašanjih, ki jih osrednji mediji skorajda ne pokrivajo. V dobi medijskih dezinformacij so se osredotočili predvsem na “neizrečeno resnico”.

Priporočamo, da se preko njihove spletne strani prijavite tudi na njihove brezplačne e-novice, ki jih izdajajo na vsakih nekaj dni, saj boste na ta način obveščeni o njihovih najnovejših objavah.

Delite naprej ...

Preberite si tudi ...