Poziv kmetom in lokalnim pridelovalcem za pomoč narodu

kmetje-hrana-poziv

Mnogi od vas, ki veste, kaj se dogaja v svetu in okoli nas, se že zavedate, da prihajajo hudi meseci.

Podatki iz Nizozemske niso izmišljeni (7. 10. 2021), opozarjajo nas, da so se jim v zadnjem mesecu cene elektrike zvišale za 300%, ponorele so tudi ostale cene. Iz osebnih izkušenj lahko povem, da se noro draži trg avtomobilov, avtohiša je v mojem primeru danes dobila obvestilo, da bodo vozila, dobavljena po 1. 12. 2021, dražja za 2.500 €. In to je samo nekaj od milijon primerov …

O tem ne poročajo mediji, na to ne opozarjajo vladajoči. Množica si raje zatiska oči pred resnico, upajoč, da inflacije ali hude stiske ne bo, ker pač … Je zanje dovolj, da se o tem ne govori? A ljudje božji, če se o tem ne govori, še ne pomeni, da se ne dogaja!

In niti ni res, da se o tem ne govori! Ste kdaj pogledali, kaj piše na naslovnicah revij? Poglejte fotografijo, lakota pred vrati, krizni nakupovalni seznam.

lakota-pred-vrati

Mnogi od vas že to veste in se na prihajajočo zimo pripravljate. A vsi ostali, predvsem pa kmetje, sedaj je čas, da si pomagamo.

Ker bo v naslednjih mesecih bolj kot kadarkoli pomembno medsebojno sodelovanje, POZIVAM KMETE, KI IMATE PRIDELKE namenjene prodaji, da SE JAVITE, skupaj s pripisom regije (lokacije) in vaše ponudbe. Od krompirja, mesa, sirov, do vložnin, mok, marmelad, gob, čajev in drugih dobrot – veseli bomo podprli vas, ki si to najbolj zaslužite.

Sodržavljani, vi se pa namesto na trgovske centre, kjer zahtevajo PCT pogoj in kjer se bodo cene kapitalistično zvijale, raje obrnite na srčne slovenske kmete in lokalne pridelovalce, ki spoštujejo slovensko grudo.

Samo skupaj bomo zmogli, povezani. En z drugim in en za drugega.

Prosim vas, vse ki berete, da delite objavo in kmete pozovete, da pristopijo na pomoč. Vse se vrne, tako ali drugače.

Hvala za vse deljene predloge, jih bom posodabljala:

Avtorica tega zapisa je Nina Majcen in je bil objavljen danes na Facebooku. Z Nininim dovoljenjem le-tega objavljamo tudi na naši spletni strani.

Delite naprej ...

Preberite si tudi ...