Dokazana povezava: Število poživitvenih odmerkov cepiv proti kovidu in presežna umrljivost leta 2022

cepiva-c19-in-presezna-umljivost

Objava dokazuje, da obstaja zelo močna statistično pomembna povezava med čezmerno umrljivostjo leta 2022 in uporabo poživitvenih odmerkov cepiv proti kovidu.

Stopnja prejetih poživitvenih odmerkov od 1. julija pojasnjuje presežek smrti leta 2022 po državah. To sem dokazal z uporabo linearne regresije, ki jo prikazuje parameter R^2 = 40% in P-vrednostjo neverjetnih 0.0002, kar daje temu razmerju železno statistično pomembnost!

Za kaj gre?

Veliko se razpravlja o čezmerni umrljivosti in povišanih stopnjah raka v letu 2022. O tem sem tudi nedavno pisal (Jaz nisem Gammadion):

cepiva-c19-in-presezna-umljivost-9

Odkar sem prebral to objavo, sem si želel preveriti, ali so slutnje proticepilcev o vzroku čezmerne umrljivosti resnične. Zato sem se odločil najti podatke o umrljivosti v številnih državah in preveriti, ali jih lahko primerjam s podatki o cepljenju ali prejetem poživitvenem odmerku.

Na srečo sem našel podatke za oba parametra. Umrljivost zadnjih nekaj let, po tednih, je navedena v podatkovni zbirki kratkotrajne umrljivosti (https://mpidr.shinyapps.io/stmortality/). Ta zbirka podatkov ima datoteko CSV, ki jo lahko tudi sami prenesete. Podatki za prejeti poživitveni odmerek (https://ourworldindata.org/grapher/covid-vaccine-booster-doses-per-capita) ali cepivo (https://ourworldindata.org/grapher/people-fully-vaccinated-covid) sem črpal iz »Our World in Data«, ki sem jih prej prenesel v bazo podatkov SQL.

Mimogrede, bazo podatkov OWID sem že uporabil, da bi dokazal, da so poživitveni odmerki močno povezani z umrljivostjo zaradi kovida v Evropi.

Kaj pa presežna skupna umrljivost, ne samo umrljivost zaradi kovida? Tole bomo pogledali danes.

Zbirka podatkov o kratkoročni smrtnosti

Po prenosu podatkov o kratkoročni umrljivosti kot datoteki CSV sem napisal perl skript za branje podatkov in njihovo analizo. Prikazana je spodaj.

cepiva-c19-in-presezna-umljivost-1

Skript prikazuje podatke za dve obdobji: »main_year« (ali leto 2022) in »three base_years« (obdobje od leta 2017 do 2019).

Tedni, izbrani za analizo, so tedni od 10 do 35. Za vsako državo se doda vmesni seštevek smrti za vsak najdeni teden. Šteje pa se tudi število tednov, ki je podano za vsako državo (vse države ne poročajo popolnoma enakega števila tednov). Zaradi pomanjkanja podatkov sem moral izključiti Avstralijo, Luksemburg, Češko in Južno Korejo. (Južna Koreja ima 50-odstotni presežek umrljivosti, raziščite sami).

S podatki, ki jih imamo lahko primerjamo število »smrtnih primerov na teden« (smrtne primere, deljene s številom tednov) za obdobje 2022 (»main«) in za obdobje 2017–2019 (»base«), za iste tedne v teh treh letih. Razmerje “smrti na teden” za ta obdobja, MINUS ENA, sem imenoval presežna umrljivost.

cepiva-c19-in-presezna-umljivost-2

[Presežek smrti = (Tedenska umrljivost leta 2022 / Tedenska umrljivost za obdobje 2017-2019) – 1]

Opomba: Upoštevajte, da je ta izračun le približek presežne umrljivosti, ki jo izračunajo uradni statistiki, ker upoštevajo tudi majhne spremembe prebivalstva itd. Čeprav so te razlike pomembne za izvedbo povsem pravilnih demografskih izračunov, so dovolj majhne, da jih po mojem mnenju lahko zanemarimo za namene moje analize. Primerjal sem iste tedne vseh let, z namenom, da sem upošteval »sezonskost«.
Tako dobimo podatke o “presežni umrljivosti” za vsako državo.

»Our World in Data« – Stopnja prejetih poživitvenih odmerkov ali stopnja cepljenja

Iz baze podatkov »Our World in Data« lahko pridobimo podatke za stopnjo prejetih poživitvenih odmerkov ali stopnjo cepljenja za vsako državo. S svojo bazo podatkov SQL lahko poizvedujem na sledeči način:

cepiva-c19-in-presezna-umljivost-3

Tako lahko iz svoje baze podatkov OWID dobim podatke o »poživitvenih odmerkih na 100 ljudi od 1. julija 2022«, pa tudi o »stopnji cepljenja od 1. marca 2022«. Samo opomba: zgodnji podatki za stopnjo poživitvenih odmerkov v OWID niso na voljo, zato sem izbral stopnjo poživitvenih odmerkov od 1. julija zato, da imam veljavne podatke za delo. Izbira datuma prejetja poživitvenih odmerkov pozno v obdobju na noben način ne ogrozi celovitosti teh ugotovitev. Ravno nasprotno, če pogledamo učinek »stopnje poživitveni odmerkov« blizu konca obdobja, zajamemo škodo, ki so jo povzročili poživitveni odmerki v tem obdobju.

Zbrani podatki izgledajo takole:

cepiva-c19-in-presezna-umljivost-4

(Res je, v Čilu je bilo razdeljenih več poživitvenih odmerkov, kot je ljudi)

Razmerje med poživitvenimi odmerki, cepivi in ​​smrtnimi primeri

Z namenom, da bi ugotovil, ali obstaja povezava med poživitvenim odmerkom prejetih od 1. julija 2022 in primeri presežnih smrti leta 2022, sem izvedel »linearno regresijo«. (stvari se ne spremenijo veliko, če premaknem datum, če seveda obstajajo dobri podatki za ta datum).

Rezultat je bil šokanten!

cepiva-c19-in-presezna-umljivost-5

Rezultat kaže, da je bil poživitveni odmerek izjemno močno (in pozitivno) povezan s čezmerno umrljivostjo, pri čemer je vrednost P=0.0002. Ne pozabite, vse, kar ima P pod 0.05, velja za statistično pomembno – torej je P=0.0002 nepogrešljiv.

Ker večina mojih bralcev ni statistikov, naj pojasnim. Zgornji graf pomeni, da več poživitvenih odmerkov, kot je bilo prejetih, večja je bila presežna umrljivost za države, ki so prikazane na grafu. P=0.0002 pomeni, da je zelo malo verjetno, da bi bila ta povezava naključna.

Več poživitvenih odmerkov – več smrti!

Zelo zanimivo je tudi to, da je parameter »Y-intercept« tako blizu ničle.

Poleg tega samo ena številka na državo – poživitveni odmerek od določenega dne 1. julija 2022 – pojasnjuje 40% razlike v presežni smrtnosti. To pomeni, da sta bila cepljenje in poživitveni odmerki verjetno izjemno pomemben dejavnik za prekomerno smrtnost v vsaki državi.

Enako regresijo sem izvedel za stopnjo cepljenja do 1. marca. Rezultat je načeloma enak, vendar nekoliko manj impresiven kot za poživitvene odmerke 1. julija. Še vedno je izjemno močna statistična pomembnost, vendar nekoliko manjša razlagalna moč (R^2).

cepiva-c19-in-presezna-umljivost-6

Zavračanje odgovornosti, korelacija in vzročna zveza

Nič od naštetega ne bi potrdilo preproste izjave, kot je: “Pravkar sem dokazal, da poživitveni odmerki povzročijo, da se ljudje začnejo dušiti in umrejo”. To NE bi bila pravilna razlaga. (Pozdravljeni preverjevalci dejstev).

Pravilna razlaga je, da obstaja IZJEMNO POMEMBNA POVEZANOST med poživitvenimi odmerki in smrtnimi primeri leta 2022. To je signal za alarm in material za razmislek, ki ga je treba dodatno analizirati. Iskati moramo naprej, da bi bolje razumeli vzročnost.

Demografija je zapletena veda in v vsaki državi obstajajo demografski inštituti. Osebno nisem lastnik demografskega inštituta in delam le tisto, kar lahko, s svojimi veščinami. Vendar si me tudi nihče ne lasti.

Kljub temu, da sem jasno izjavil, da sem odkril korelacijo, ne vzročno zvezo, osebno verjamem, da so poživitveni odmerki vzrok povečane umrljivosti. Obstaja veliko razlogov za domnevo, da je to zelo verjetno, vendar so tema za drug članek.

Regionalni podatki iz Združenega kraljestva

Pronicljivi bralec s psevdonimom Nova je poudaril, da je znotraj Združenega kraljestva očiten enak vzorec umrljivosti, odvisen od regije, in je tudi zelo statistično značilen s P < 0.0001.

cepiva-c19-in-presezna-umljivost-7
cepiva-c19-in-presezna-umljivost-8

Moja lastna hipoteza

Kakšen je osnovni mehanizem, ki povezuje čezmerno umrljivostjo leta 2022 in poživitvenim odmerkom?

Moj odgovor je: vse našteto.

Kaj misliš? Še kakšna ideja?

*Komentar prevajalca: Mi ne verjamemo v ponovne okužbe po cepljenju, ker obstoj virus še vedno ni znanstveno dokazan. Velika možnost pa ostaja, da je »ponovna okužba« rezultat zastrupitve s cepivi. Enako ne verjamemo v »proizvajanje proteina bodice«, ki tudi še ni bilo znanstveno dokazano.

Delite naprej ...

Preberite si tudi ...